Over RallyConcepts

Rallyconcepten als teambuilding formule: het is een populaire formule die veel kansen tot maatwerk biedt. Door onze specifieke invulling is het sowieso een ervaring die door elke deelnemer gesmaakt wordt. En uiteraard draait het helemaal niet om snelheid, integendeel!

RallyConcepts.be werd geboren uit de expertise van Events on the Move (EOTM) op het vlak van teambuilding concepten enerzijds, en de ervaring in oriëntatieritten en rally's van het EOTM-kernteam anderzijds. Een en ander resulteert in professioneel georganiseerde ritten langs de mooiste regio's, op een verantwoorde manier en met mooi uitgevoerde kwalitatieve road-books. De kracht van het aanbod ligt vooral in het modulair karakter ervan.

Eerst en vooral is er de vrije keuze van regio. In elke streek hebben we een standaardaanbod, maar bovendien kunnen ook trajecten op maat worden uitgewerkt, vanuit elk gewenst vertrekpunt in Europa. Ook de duur van de ritten kan op maat worden uitgewerkt, variërend van enkele uren tot enkele dagen.

Een tweede keuzemogelijkheid ligt in het type wagen: de ritten kunnen met eigen wagens worden gereden, maar er kan ook gebruik gemaakt worden van huurwagens. Ook speciale oldtimer wagens zoals 2CV's of Trabants behoren tot het aanbod. Sinds kort kunnen we ook een aantal Land Rovers inzetten voor off-road ritten in de Vlaamse Ardennen.

Ten derde kan de rit worden uitgetekend op basis van een hele resem routesystemen, van de meest eenvoudige tot de meest exotische systemen. De keuze van routesystemen zal vaak de moeilijkheidsgraad van de rit bepalen. Meestal wordt gekozen voor een gestage opbouw (de rit begint eenvoudig en eindigt pittig) waardoor het team in de wagen (variërend van 2 tot 4 personen) tot samenwerken verplicht is. Uiteraard is er steeds een rescue team beschikbaar en kunnen de deelnemers terugvallen op een noodparkoers als ze helemaal de weg kwijtraken.

Tenslotte bestaat er een uitgebreid optiepakket. Een startpodium, videoteams, interviews, gepersonaliseerde rallyschilden, sweaters of petten voor de deelnemers met het logo van jullie bedrijf, pitspoezen, ... wat je maar wenst kan worden voorzien. En huiver je van het idee van de hele dag in de wagen te zitten, dan is er het speciale funpakket dat de rit doorspekt met teambuildende proeven langsheen het parkoers.

De RallyConcepts organisaties bezorgen de deelnemers steevast een mix van fun, competitie en team-spirit en staan open voor zowel kleine als grote groepen. Een ideale formule om mensen met elkaar te leren samenwerken. Vaak worden de teams zo samengesteld dat collega's die normaal weinig contact met elkaar hebben volledig op elkaar zijn aangewezen. Met het nodige positief effect...

Tijdens de ritten voorziet RallyConcepts standaard in een briefing, een kwalitatief road-book, een uitgebreid team van medewerkers die check-points langs het parkoers bemannen, de nodige drankpauzes en (desgewenst) maaltijden, en uiteraard een prettige afsluiter. Contacteer ons vandaag nog voor een aanbod op maat.

Uiteraard overheerst steeds het aspect veiligheid. Onze leuze is daarom: 'slow speed, quick orientation'. Het is geenszins de bedoeling dat de rit uitmondt in een snelheidsrally met ermee samenhangend onverantwoord rijgedrag. Om dit te voorkomen voorzien wij in elke rit een aantal elementen die ontmoedigend werken voor snelheidsduivels.